1. ELEMENTE DEFINITORII

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre CAROLYNE OPTIM SERVICES S.R.L, prin intermediul magazinului online carolyne.ro, denumit in continuare “Vanzator”, catre Cumparator/Utilizator/Client.

Urmatorii termeni si conditii sunt considerati a constitui prevederi minimale aplicabile, utilizarea magazinului online carolyne.ro supunandu-se de drept prevederilor generale ale legislatiei in vigoare.

Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificati oricand prin actualizarea prezentului document, aceste modificari devenind obligatorii si cu efect imediat pentru toti Cumparatorii/Utilizatorii/Clientii magazinului online carolyne.ro.

Prin accesarea magazinului online carolyne.ro, Cumparatorii/Utilizatorii/Clientii consimt sa respecte urmatorii termenii si conditii precum si legislatia aplicabila.

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:

Cumparator/Client – persoana fizica, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.

Utilizator - reprezinta persoana care acceseaza Magazinului online carolyne.ro., in scopuri private sau profesionale si care a accesat magazinului online carolyne.ro.

Utilizare abuziva: reprezinta utilizarea magazinului online carolyne.ro intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii societatii comerciale CAROLYNE OPTIM SERVICES S.R.L.

Vanzator/magazinul online carolyne.ro - societatea comerciala CAROLYNE OPTIM SERVICES S.R.L, avand sediul social in Bucuresti, STR. SG. ION IRICEANU, NR. 18.

Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului/Utilizatorului/Clientului.

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator/ Client  prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul/Clientul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

Contract - o comanda confirmata de catre Vanzator, telefonic sau prin mijloace electronice.

Drepturi de proprietate Intelectuala (in cele ce urmeaza DPI) - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

Magazinul online carolyne.ro depune eforturi pentru mentinerea corectitudinii informatiilor expuse. Cu toate acestea, avand in vedere posibile erori cu privire la aceste informatii, magazinul online carolyne.ro precizeaza ca imaginea/imaginile produsului/produselor are/au caracter informativ, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor, design-ului, fara notificare prealabila din partea producatorilor/furnizorilor. De asemenea, unele caracteristici sau pretul produselor prezentate pe magazinul online carolyne.ro pot fi modificate de catre magazinului online carolyne.ro fara preaviz sau pot contine erori de operare.

De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, uneori, descrierile produselor pot fi incomplete, insa magazinului online carolyne.ro despune eforturi sustinute pentru a prezenta informatiile cele mai relevante. Pentru prezentarea detaliata a produselor pot fi consultate paginile web ale producatorilor respectivi.

carolyne.ro nu garanteaza disponibilitatea in stoc a produselor afisate. Valoarea maxima a obligatiilor carolyne.ro fata de orice client in cazul nelivrarii sau al livrarii necorespunzatoare a produselor cumparate este valoarea sumelor incasate de carolyne.ro de la clientul respectiv. In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, carolyne.ro isi rezerva dreptul de a anula livrarea produsului respectiv si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat inca. Produsele (atunci cand este cazul) sunt insotite de certificate de garantie ale producatorilor. carolyne.ro nu va putea fi facuta responsabila in cazul oricaror neconcordante sau lipsuri in ceea ce priveste produsele, calitatea acestora sau orice alte aspecte privind aceste produse. Orice reclamatie va fi adusa la cunostinta carolyne.ro  in maximum 24 de ore de la receptionarea produselor, urmand ca aceasta sa fie transmisa furnizorului produselor respective, spre solutionare.

Promotiile/ofertele prezente pe magazinul online carolyne.ro sunt valabile in limita stocului disponibil. Cupoanele de reducere pot fi aplicate pe toate produsele, inclusiv pe cele aflate in alte promotii, mai putin pe produsele din categoria " Reduceri sau Lichidari de Stoc", produse ce nu suporta alte reduceri. Valoarea cuponului nu se aplica taxei de transport. Cupoanele de reducere nu pot fi cumulate. In momentul plasarii comenzii se poate aplica un singur cupon atat pe magazinul online carolyne.ro, cat si telefonic. Magazinul online carolyne.ro poate contine si link-uri catre alte magazine online. Magazinul online carolyne.ro nu este responsabil de politica de confidentialitate practicata de acestea, precum si de orice alta informatie mentionata pe aceste magazine.

2. DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe magazinul online carolyne.ro anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

a. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice

b. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)

c. Termeni si conditii

Daca magazinul online carolyne.ro confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre magazinul online carolyne.ro se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea magazinului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea Cumparatorului. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula comenzile incomplete sau facute fara informatii de baza necesare pentru expedierea comenzii.

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator; confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). 

Prezentul document, denumit “Termeni si conditii”,  vor sta la baza Contractului astfel incheiat.

3. EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

a. Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;

b. Informatiile prezentate pe magazinul online carolyne.ro, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;

c. Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea "contact". Vor fi excluse din magazinul online carolyne.ro. sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

4. OBIECTUL CONTRACTULUI

Obiectul Contractului il constituie produsul/produsele si serviciile cu privire la care Clientul si-a exprimat optiunea de a le cumpara, prin generarea unei comenzi plasate pe magazinul online carolyne.rofd sau telefonic si confirmata de catre Vanzator.

Modificare sau anularea unei comenzi.

Pentru modificarea unei comenzi este necesar sa ne transmiteti cat mai repede un email la office@carolyne.ro sau utilizand formularul de contact disponibil pe site-ul carolyne.ro, cu titlul "Modificare comanda" sau "Anulare comanda" si sa ne indicati modificarea dorita/anularea comenzii. Vom face tot posibilul sa va modificam sau anulam comanda daca aceasta nu a fost predata curierului. In cazul in care comanda a fost predata curierului, comanda nu mai poate fi anulata sau modificata. Se considera ca o comanda a fost predata curierului in momentul in care se trimite catre client un email cu titlul "Comanda expediata".

In cazul in care nu poate executa Contractul din cauza ca produsul  este indisponibil, Vanzatorul va informa Clientul despre aceasta situatie si va anula Comanda.

5. PRETUL CONTRACTULUI, FACTURARE, PLATI

Pretul produsului/produselor este acela mentionat in magazinul online carolyne.ro. Pretul poate fi modificat de catre Vanzator, in orice moment, fara preaviz.  Pentru a fi aplicabil pretul produsului trebuie sa fie sincer si serios. Astfel, Vanzatorul  atentioneaza asupra faptului ca exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale magazinului carolyne.ro sau erori umane, pretul afisat in magazin poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, Vanzatorul  va informa Clientul asupra pretului corect. 

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

6. MODALITATEA DE LIVRARE

Vanzatorul livreaza produsele comercializate exclusiv pe teritoriul Romaniei. Se pot procesa comenzi plasate pe carolyne.ro din afara Romaniei, dar livrarea se face exclusiv pe teritoriul Romaniei.

Produsul va fi livrat Clientului printr-o firma de curierat,sau curier propriu intr-un termen de 24 – 72 ore de la plasarea comenzii. Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate produselor si serviciilor comandate de catre Client in momentul predarii acestora catre curier, pe baza de contract, sau catre reprezentantul Clientului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare la Client.

Pentru zonele definite de curier ca fiind in afara zonei 0 de livrare (de obicei sate, comune) sau/si colete voluminoase (de obicei cu greutatea mai mare de 10 kg), se aplica costuri suplimentare de transport care vor fi comunicate inainte de confirmarea finala a comenzii. In toate situatiile in care, din orice motiv, pretul referitor la transportul coletului, afisat clientului in momentul plasarii comenzii difera de pretul real solicitat de curier pentru livrarea coletului, Vanzatorul informeaza Clientul prin mijloace electronice sau telefon si trimite produsul numai dupa aceeptul Clientului cu privire la pretul transportului.

Livrarea gratuita,se poate aplica in anumite conditii doar comenzilor predate in Bucuresti, de luni pana vineri, fara conditionari referitoare la intervalul orar.

7. GARANTIA PRODUSELOR COMERCIALIZATE

Toate produsele comercializate de Vanzator, cu exceptia celor resigilate, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa de e-mail office@carolyne.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

Reclamatiile privind deficiente ale produsului/produselor achizitionate pot fi facute accesand Formularul de Contact disponibil pe site sau prin email, la adresa office@carolyne.ro

Clientul, in calitate de cumparator, are obligatia sa ia la cunostinta si sa respecte prevederile cuprinse Certificatului de Garantie, in caz contrar existand posibilitatea de a pierde garantia.

Garantie comerciala. 

Garantia comerciala este conform certificatului de garantie emis de catre producator, in functie de categoria de produs si reprezinta perioada in care consumatorul beneficiaza de reparatii gratuite din partea vanzatorului/producatorului.

Garantia de conformitate. 

Toate produsele beneficiaza, prin lege, de garantia de conformitate care reprezinta perioada legala de 2 ani in care consumatorului i se aduce produsul la conformitate in mod gratuit. Conformitatea se refera la caracteristicile produsului oferite consumatorului prin publicitatea aferenta facuta de vanzator/producator.

In cadrul termenului de garantie de conformitate producatorul repara, inlocuieste sau restituie contravaloarea produsului, conform LG449/2003, Art.11, Alineat 2. Perioada de timp stabilita de remediere a reparatiei nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului.

Conform OG21/1992 vanzatorul este obligat sa-i furnizeze consumatorului: certificat de garantie (doar pentru produsele de folosinta indelungata), manual de instructiuni/utilizare.

8. MODALITATEA DE PLATA

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client o factura pentru produsele si serviciile comandate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Proprietatea asupra produselor si serviciilor va fi transferata Clientului la momentul efectuarii platii.

Plata in Numerar (Ramburs): Plata cu numerar se face in lei, integral, la livrare produselor in sistem ramburs. In cazul livrarii produsului printr-o firma de curierat, plata produsului se face direct catre firma de curierat pe baza de chitanta.

Transfer Bancar: Plata prin Transfer Bancar se face in urma confirmarii telefonice a comenzii cu un consultant de vanzari. In acest caz, livrarea produselor se face dupa confirmarea platii.

9. RETURNAREA PRODUSELOR - PRODUSELE PERISABILE NU SE POT RETURNA

Potrivit legislatiei in vigoare, consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Asadar, consumatorul are dreptul de returna produsul achizitionat, fara penalitati, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea acestuia, cu suportarea cheltuielilor de returnare, exceptie facand produsele perisabile, acestea nu se pot returna.

Cererile de returnare se trimit prin email sau Curier cu Confirmare de Primire la sediul social al CAROLYNE OPTIM SERVICES S.R.L. Cererea de returnare trebuie sa cuprinda datele de identificare ale produsului si ale persoanei care l-a achizitionat. Pe langa cerere, dosarul trebuie sa contina factura in original (daca s-a emis in forma scrisa), certificatul de garantie in original cat si copie dupa cartea de identitate a persoanei pe numele careia a fost emisa factura.

In cazul in care produsul comandat nu corespunde prezentarii din magazinul carolyne.ro sau prezinta defecte de fabricatie, puteti solicita inlocuirea acestuia sau returnarea contravalorii lui in termen de 14 zile calendaristice din momentul primirii.

Informatii privind exercitarea dreptului de retragere

Aveti dreptul de a va retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile calendaristice.

Perioada de retragere expira dupa 14 zile calendaristice incepand de la ziua la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor sau, in cazul bunurilor multiple comandate printr-o singura comanda si livrate separat.

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca trimisa prin email catre CAROLYNE OPTIM SERVICES S.R.L la adresa office@carolyne.ro .

In acest scop, puteti folosi modelul de retragere de mai jos; folosirea lui nu este insa obligatorie.

Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

Consecintele retragerii

Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile calendaristice de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract.

Vom efectua aceasta rambursare folosind modalitate de plata Transfer Bancar. Pentru realizarea transferului este nevoie sa ne indicati un cont bancar valid avand ca titular numele dumneavoastra. Nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.

Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.

Expediati produsele sau inmanati-le direct noua la adresa depozitului de la care au fost expediate, adresa pe care o veti primi in scris, prin email, imediat dupa confirmarea primirii solicitarii de retragere, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile calendaristice de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice.

Va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor.

Sunteti responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor.

*Model de formular de retragere. Prezentul formular se trimite inapoi completat doar daca doriti sa va retrageti din contract.

Catre CAROLYNE OPTIM SERVICES S.R.L,

Va informez prin prezenta cu privire la retragerea mea din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse: ............

Comandate la data ............ / primite la data ............

Numele consumatorului ............

Adresa consumatorului ............

Data ............

Semnatura (numai in cazul notificarii pe hartie) ............

Potrivit articolului 9, Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 din 4 iunie 2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, "consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art. 13 alin. (3) si la art. 14."

In baza O.G. 21/1992, Legea 449/2003 si O.G. 174/2008, O.G. 34/2014 produsele comercializate pe www.carolyne.ro beneficiaza de garantie, cu exceptia produselor perisabile (flori, plante, etc.)

Potrivit articolului 13 din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 "(1) Profesionistul (CAROLYNE OPTIM SERVICES S.R.L) ramburseaza toate sumele pe care le-a primit drept plata din partea consumatorului, inclusiv, dupa caz, costurile livrarii, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului in conformitate cu art. 11. (2) Profesionistul ramburseaza sumele mentionate la alin. (1) folosind aceleasi modalitati de plata ca si cele folosite de consumator pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care consumatorul a fost de acord cu o alta modalitate de plata si cu conditia de a nu cadea in sarcina consumatorului plata de comisioane in urma rambursarii."

Obligatiile consumatorului in cazul retragerii, conform articolului 14 din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014:

"(1) Cu exceptia cazului in care profesionistul s-a oferit sa recupereze el insusi produsele, consumatorul returneaza produsele sau le inmaneaza profesionistului sau unei persoane autorizate de profesionist sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat profesionistului decizia sa de retragere din contract in conformitate cu art. 11. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

(2) Consumatorul suporta doar costurile directe legate de returnarea produselor, cu exceptia cazului in care profesionistul accepta sa suporte acele costuri sau in care profesionistul nu a informat consumatorul ca aceste costuri trebuie suportate de consumator. [...]

(3) Consumatorul este responsabil doar in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. Diminuarea valorii produselor nu trebuie sa fie descurajanta pentru consumator in a-si exercita dreptul de retragere. Indiferent de situatie, consumatorul nu este responsabil pentru diminuarea valorii produselor in cazul in care profesionistul a omis sa il informeze cu privire la dreptul de retragere in conformitate cu art. 6 alin. (1) lit. h).

(4) Profesionistul trebuie sa poata face dovada diminuarii valorii produselor care rezulta diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor."

Pentru mai multe detalii consultati varianta completa a Ordonantei de Urgenta nr. 34/2014.

Produsele returnate vor fi trimise la adresa care va fi comunicata de catre Vanzator in momentul in care ii este adus la cunostinta returul. Produsele NU se vor returna prin Posta Romana si nu se vor expedia la nici o alta adresa decat cea specificata de Vanzator.

Atragem atentia ca, in cazul in care produsele a caror returnare se solicita, prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura (folosire), zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide neacceptarea returului.

In cazul exercitarii dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face in cel mult 30 de zile de la acceptarea de catre Vanzator a returului.

Exceptii:

Urmatoarele categorii de produse se pot returna numai in situatia in care sunt sigilate:

Inregistrarilor audio, video; 

Programele informatice (jocuri video, de exemplu).

Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna: 

Produsele executate dupa specificatiile consumatorului; 

Produsele distinct personalizate;

Produsele care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.

10. POLITICA DE SECURITATE A DATELOR SI CONFIDENTIALITATE

Incepand cu data de 25 mai 2018 este aplicabil Regulamentul European 2016/679 privind protectia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date ('Regulamentul'). Scopul principal al acestuia este cresterea nivelului de protectie a datelor personale si crearea unui climat de incredere care sa permita fiecarei persoane controlul asupra propriilor date.

Magazinul online carolyne.ro este constient de importanta protejarii informatiilor colectate despre dumneavoastra. CAROLYNE OPTIM SERVICES S.R.L, companie care detine si opereaza magazinul online carolyne.ro, este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarilor Datelor cu Caracter Personal sub nr. 2447.

In cele de mai jos, te informam cum protejam datele tale personale si cum ne insusim prevederile Regulamentului.

CE INFORMATII COLECTAM DESPRE TINE

Trebuie sa stii ca exista doua tipuri de informatii pe care le colectam despre utilizatorii carolyne.ro:

1) Informatii cu caracter personal - acele informatii care te pot identifica si pot include, de exemplu, numele si prenumele tale, numarul de telefon sau adresa de email.

b) Informatii ce nu te pot identifica personal - informatii care se refera, de regula, la computerul sau dispozitivul mobil de pe care accesezi serviciile carolyne.ro, dar care nu te identifica personal. Aceste informatii pot include, printre altele, paginile web pe care le-ati vizitat, serviciile pe care le-ati accesat, publicitatea (reclamele) trimisa catre tine, istoricul tranzactiilor, adresa IP, informatii despe conexiunea ta la Internet etc.

Efectuarea unei achizitii de produse si servicii

Daca faci o achizitie de produse si/sau servicii prin carolyne.ro, vom colecta informatiile de care avem nevoie pentru a finaliza comanda ta si te vom notifica despre starea comenzii tale (daca este cazul). De asemenea, te vom notifica despre orice modificare, cu privire la comanda ta.

Contul de utilizator din magazinul online carolyne.ro (cont client sau cont vizitator)

Daca ai 18 ani sau mai mult, poti alege sa te inregistrezi pe carolyne.ro pentru a obtine un cont de client, accesand sectiunea 'Contul meu' a site-ului. Vei avea nevoie de un cont de client sau cont de vizitator carolyne.ro daca doresti sa achizitionezi produse puse la vanzare pe site, pentru a primi instiintari despre stadiul livrarii comenzii, pentru a primi informatii despre produsele si promotiile viitoare care te-ar putea interesa (optand singur pentru asta, cu posibilitatea de a renunta oricand la a primi informari).

Contul de utilizator carolyne.ro se creeaza pe baza stabilirii datelor de contact (nume, prenume, adresa de livrare si facturare, e-mail valid, numar de telefon valid). Toate datele de contact ne sunt necesare pentru a-ti putea trimite produsul/produsele comandate si pentru a-ti oferi posibilitatea de a te identifica in mod corect. Situatiile in care este necesar sa te identificam si sa validam identiatea ar putea aparea in cazul unei restituiri a contravalorii comenzii, in caz de anulare a comenzii, sau pentru ca, din motive personale, nu mai doresti produsul/produsele comandate si vei solicita returnarea banilor, conform cu Termenii si Conditiile carolyne.ro.

Concursuri / Sondaje / Corespondenta

carolyne.ro poate obtine informatii de la tine atunci cand participi la un concurs sau la o promotie pe site-ul web, pe aplicatia mobila sau pe pagina carolyne.ro a uneia dintre retelele sociale (ex: Facebook, Instagram etc.). Participarea la sondaje este complet voluntara. Daca ne contactezi pentru orice motiv (de exemplu, pentru a raporta o eroare pe site-ul Web), putem pastra o evidenta a acestei corespondente, corespondenta ce ar putea include date personale.

Informatii personale sensibile

Te rugam sa retii ca carolyne.ro poate colecta informatii personale sensibile in timpul furnizarii de bunuri si / sau servicii pentru dumneavoastra (de exemplu: adresa de livrare a unui premiu).

Utilizarea serviciilor noastre / Mesaje de marketing de la carolyne.ro

carolyne.ro poate colecta informatii despre utilizarea de catre tine a serviciilor noastre. De asemenea, putem sa colectam informatii despre mesajele de marketing pe care ti le trimitem si despre modul in care raspunzi la ele.

CUM COLECTAM INFORMATIILE DESPRE TINE

Colectam informatii despre tine in trei moduri:

a) In mod direct - atunci cand va inregistrati pe site-ul carolyne.ro; cand va abonati la newsletter; cand cumparati produse listate pe site, fie online, fie din puncte fizice, prin intermediul operatorilor asociati cu noi; atunci cand ne contactati si solicitati un raspuns sau atunci cand interactionati in mod direct cu noi. De aceea, este foarte important sa retii ca, in cazul in care alte persoane folosesc computerul/device-ul tau mobil, trebuie sa te deloghezi la finalizarea sectiunii de navigare. In caz contrar, orice persoana cu acces la device-urile tale va avea automat acces si la toate informatiile pe care ni le-ai furnizat.

b) In mod automat - atunci cand utilizezi serviciile carolyne.ro online, colectam informatii prin intermediul cookie-urilor si prin logarea activitatii tale. Pentru mai multe informatii privind utilizarea cookie-urilor, te rugam sa consulti informatiile de pe site.

In plus, daca in prealabil ne-ai furnizat informatii cu caracter personal, putem asocia automat acele informatii cu alte informatii pe care le colectam din contul tau de utilizator ori de cate ori te loghezi, astfel incat sa te putem identifica pe mai multe dispozitive si browsere, oferindu-ti aceeasi experienta de navigare, indiferent de mediul pe care te conectezi.

c) De la terti - informatii despre tine putem obtine si de la terte parti. Putem obtine informatii despre tine si de la terte parti ce opereaza date prin intermediul cookie-urilor, cum ar fi, de exemplu: retele de publicitate, companii de sondare a pietei etc.

Te rugam sa retii faptul ca ne poti cere in orice moment sa-ti stergem contul detinut pe carolyne.ro, trimitandu-ne un email pe adresa office@carolyne.ro. Odata ce ne vei cere acest lucru, nu vei mai putea accesa contul tau, nici informatile salvate pe baza acestuia (de exemplu, comenzile tale). 

Datele tale personale sunt prelucrate pe tot parcursul relatiei noastre contractuale si, dupa finalizarea acesteia, cel putin pe perioada impusa de prevederile legale aplicabile in domeniu, inclusiv, dar fara limitare, la dispozitiile privind arhivarea.

CUM UTILIZAM INFORMATIILE DESPRE TINE

Noi (si furnizorii nostri de servicii) folosim informatiile pe care le colectam despre tine in urmatoarele scopuri:

pentru a-ti furniza serviciile si produsele pe care le-ai solicitat;

pentru crearea unui cont de utilizator carolyne.ro;

pentru a raspunde solicitarilor si comentariilor tale;

pentru a te informa cu privire la procesarea comenzilor;

pentru a-ti permite sa participi la diferite activitati interactive (ex: concursuri);

pentru a-ti putea oferi suport tehnic legat de serviciile/produsele noastre;

pentru a-ti putea comunica anunturi si mesaje administrative;

pentru a-ti trimite newslettere si informatii despre produse, servicii si promotii referitoare la noi sau la alte companii sau organizatii cu care lucram; Retine faptul ca pentru a primi un newsletter este necesara abonarea  atunci cand cumperi un produs/serviciu sau separat de pe prima pagina a siteului

CUM SI CU CINE SCHIMBAM INFORMATII DESPRE TINE

Putem sa impartasim informatiile despre tine, in forma in care le-am cules in diverse formulare, conform prevederilor prezentei Politici de confidentialitate si in urmatoarele situatii, cu:

Furnizorii de servicii: pentru a indeplini anumite functii legate de activitatea carolyne.ro: De exemplu, furnizorilor nostri de produse/servicii, in scopul livrarii comenzii. In mod obisnuit, atunci cand furnizam acestor companii informatii cu caracter personal, avem o deosebita grija sa partajam doar acele informatii de care aceste companii au nevoie pentru a-si indeplini functiile, mentionand expres ca aceste informatii pot fi utilizate numai atunci cand este necesara efectuarea de servicii in numele nostru sau pentru a ne conforma cerintelor legale. In mod similar, atunci cand este cazul, luam masuri pentru a solicita furnizorilor nostri de servicii sa protejeze informatiile cu caracter personal transmise.

Retelele sociale: poti interactiona cu anumite facilitati ale serviciilor carolyne.ro care pot determina publicarea informatiilor tale personale (nume, prenume) in retelele tale sociale. Astfel, anumite date personale colectate de carolyne.ro pot fi puse in comun cu datele tale personale de pe retelele de socializare si pentru care iti dai dreptul de partajare. Retine ca pagina de facebook carolyne.ro poate colecta informatii despre tine, chiar daca nu accesezi permanent acea pagina.

Newsleter: In anumite locuri din cadrul serviciilor carolyne.ro putem plasa optiuni de inscriere (Newsleter) pentru a primi comunicari comerciale. 

Concursuri: Putem divulga public numele si orasul castigatorilor de concurs si tombole, daca acest lucru este permis de regulamentul respectivelor aplicatii, cu care ai fost de accord, in prealabil, prin participare.

Vanzarea activitatii sau a activelor noastre: daca vindem toata compania sau o parte din aceasta/activele acesteia, sau suntem implicati intr-o fuziune sau transfer a afacerii, putem, la discretia noastra, sa transferam sau sa atribuim partial sau in totalitate informatiile unei terte parti ca parte sau in legatura cu tranzactia respectiva. In urma unui astfel de transfer, politicile de confidentialitate ale entitatii beneficiare pot guverna utilizarea si colectarea ulterioara a informatiilor cu caracter personal.

Motive juridice: Putem folosi sau dezvalui informatiile, integral sau partial, pentru a coopera sau a sprijini organismele de aplicare a legii, guvernamentale sau de reglementare, organizatiile de protectie a continutului sau procesele judiciare in legatura cu sau pentru a preveni frauda suspectata sau posibila. De asemenea, putem folosi sau dezvalui informatii pe care le consideram adecvate in masura in care inregistrarile au fost citate sau in legatura cu litigiile in curs sau potentiale, sau pentru a impune sau a proteja drepturile sau siguranta utilizatorilor de servicii online.

INFORMATII SUPLIMENTARE PRIVIND CUM SI CU CINE SCHIMBAM INFORMATII DESPRE TINE

Este posibil sa colaboram cu retele terte de publicitate si cu companii de studiul pietei, pentru a-ti prezenta reclame prin intermediul serviciilor online sau pentru a ne ajuta sa evaluam  utilizarea serviciilor online, vizualizarea reclamelor si a altui tip de continut. Aceste companii terte pot vizualiza, edita sau seta propriile tehnologii / cookie-uri de urmarire, ceea ce le va permite sa colecteze informatii despre modul in care interactionezi cu continutul si publicitatea in timp ce utilizezi serviciile carolyne.ro. Utilizarea acestor tehnologii de catre terte companii este supusa propriilor politici de confidentialitate si nu este acoperita de aceasta politica de confidentialitate.

11. UTILIZARE SERVICIILOR DE CATRE COPII

Serviciul de comert online oferit de carolyne.ro nu este conceput sau destinat utilizarii de catre copiii. Prin urmare, daca ai sub 18 ani, te rugam sa nu utilizezi serviciile carolyne.ro, respectiv sa nu ne furnizezi informatii cu caracter personal. Daca descoperim ca am adunat din greseala astfel de informatii, atunci, in masura in care legea solicita, vom sterge aceste informatii din evidentele noastre. Daca un parinte sau tutore descopera ca copilul sau cu varsta de pana la 18 ani ne-a furnizat informatii fara consimtamantul acestuia, el sau ea ar trebui sa ne contacteze la office[@]carolyne.ro.

12. CUM PROTEJAM INFORMATIILE CU CARACTER PERSONAL

Te asiguram ca mentinem atat procedurile, cat si normele tehnice/de acces la serviciile carolyne.ro la un standard foarte inalt, cu scopul de a-ti proteja datele cu caracter personal impotriva pierderii, utilizarii incorecte sau accesului, dezvaluirii, modificarii sau distrugerii neautorizate, date pe care le furnizezi prin intermediul serviciilor carolyne.ro. Din pacate, nici o transmitere a datelor nu este garantata ca fiind 100% sigura. Este posibil ca terte parti, care nu sunt sub controlul nostru sa intercepteze sau sa acceseze in mod ilegal transmisii sau comunicatii private. In consecinta, orice transmitere a informatiilor cu privire la identitatea personala se face pe cont propriu. Daca sesizezi orice neregula si consideri ca te putem ajuta, te rugam sa ne soliciti ajutorul la office@carolyne.ro.

Te rugam sa retii ca trebuie sa pastrezi confidentiala parola cu care te autentifici pe carolyne.ro.

Daca crezi ca interactiunea ta cu vreunul din serviciile carolyne.ro nu mai este sigura, contacteaza-ne la office[@]carolyne.ro.

Numele de utilizator si parolele

Este foarte important sa protejezi si sa mentii securitatea oricarui cont; sa ne anunti imediat despre orice utilizare neautorizata a contului tau carolyne.ro. Nu dezvalui parola altor persoane!

13. DREPTURILE SI ALEGERILE TALE

Publicitate / cookie-uri si tehnologii similare

Pentru mai multe informatii despre utilizarea cookie-urilor si a tehnologiilor similare in serviciile noastre online (inclusiv optiunile de oprire), consulta sectiunea destinata utilizarii cookie-urilor de pe site-ul carolyne.ro

Acces si corectare

In cazul in care este necesar, oferim vizitatorilor online acces la informatiile lor personale si posibilitatea de a le revizui, actualiza si corecta. Pentru a te ajuta sa-ti protejezi confidentialitatea si securitatea, vom lua masuri rezonabile pentru a ti verifica identitatea, cum ar fi solicitarea unei parole si a unui cont de utilizator. Va rugam sa contactati office@carolyne.ro pentru mai multe informatii despre exercitarea acestor drepturi.

Pastrarea si stergerea datelor

Putem pastra datele tale atata timp cat utilizezi serviciile carolyne.ro si pentru un timp rezonabil ulterior. Daca doresti sa le stergem, modificam sau actualizam informatiile personale pe care le-ai furnizat prin intermediul serviciilor carolyne.ro, poti utiliza setarile din pagina ta de profil sau ne poti contacta la office@ carolyne.ro si iti vom raspunde intr-un termen rezonabil. Te rugam sa retii ca unele sau toate aceste date pot fi necesare pentru ca serviciile carolyne.ro sa functioneze corect si este posibil sa fim obligati sa pastram anumite informatii prin lege.

14. ACORD PENTRU PROCESAREA SI TRANSFERUL INFORMATIILOR DESPRE TINE

Serviciile carolyne.ro sunt guvernate si operate in conformitate cu legile din Romania. carolyne.ro nu ofera nicio garantie ca Serviciile sale sunt guvernate sau operate in conformitate cu legile oricarei alte tari.

Daca va aflati in afara Romaniei, va rugam sa fiti constienti de faptul ca informatiile colectate, inclusiv informatiile cu caracter personal, pot fi transferate, procesate, stocate si utilizate in Romania. In conformitate cu legislatia din Romania, datele tale personale pot fi supuse solicitarilor de acces din partea Guvernului, Instantelor sau organelor de drept din Romania.

15. LINKURI CATRE ALTE SITE-URI SI SERVICII

Site-ul carolyne.ro poate contine linkuri catre site-uri sau servicii terte. In unele cazuri, putem incorpora in Serviciile carolyne.ro un feed de continut, un player video sau o alta aplicatie de la o terta companie, iar aceste fluxuri sau aplicatii pot parea a fi parte a serviciilor noastre, chiar daca acestea sunt furnizate sau difuzate de catre o terta parte. Daca accesati un alt site web sau orice alte astfel de servicii, chiar si cele care pot contine sigla carolyne.ro sau sunt incadrate de serviciile carolyne.ro, te rugam sa intelegi ca operatorii acestor site-uri sau servicii pot colecta informatii de la tine sau pot plasa/citi cookie-uri, care vor fi utilizate de acestia in conformitate cu propriile practici de confidentialitate, care pot fi diferite de ale noastre. Nu suntem responsabili pentru, nu aprobam si nu controlam politicile sau practicile unor astfel de site-uri sau servicii. Trebuie sa citesti intotdeauna cu atentie Politica de confidentialitate a oricarui site sau a serviciilor pe care le accesati, pentru a intelege practicile de utilizare a informatiilor.

16. ACTUALIZAREA POLITICII PRIVIND CONFIDENTIALITATEA DATELOR

Din cand in cand, este posibil sa revizuim aceasta politica de confidentialitate. Daca facem revizuiri in ceea ce priveste modul in care colectam sau folosim datele personale, te vom notifica cu privire la aceste modificari prin: (1) anuntarea modificarii serviciilor carolyne.ro sau (2) intreprinderea altor actiuni, dupa cum consideram adecvate in aceste circumstante, incluzand, fara limitare, publicarea online a versiunii revizuite a acestei Politici de confidentialitate. Ar trebui sa verifici frecvent serviciile noastre pentru actualizari sau cel putin atunci cand achizitionezi un produse/serviciu de pe site.

Daca nu esti de acord cu termenii acestei Politici de confidentialitate, in totalitate sau in parte, te rugam sa intrerupi utilizarea Serviciile noastre online.

17. INFORMATII LEGALE

RASPUNDEREA SOCIETATII

Magazinul online carolyne.ro nu poate fi facut raspunzator pentru nicio pierdere in situatia in care aceasta este cauzata de nerespectarea prezentelor termene si conditii/Contractului si celorlalte instructiuni mentionate pe site.

Nu raspunde, de asemenea, pentru prejudiciile create ca urmare a nefunctionarii site-ului precum si pentru cele rezultand din imposibilitatea accesarii anumitor link-uri accesibile de pe site.

Magazinul online carolyne.ro nu este responsabil pentru daune de orice fel pe care Clientul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre societate a oricarei din obligatiile sale conform Contractului si pentru daune care rezulta din utilizarea produselor si serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

DREPTURI DE AUTOR

Magazinul online carolyne.ro detine dreptul de autor asupra intregului continut al site-ului - text si imagini. Daca sesizati incalcari ale dreptului de autor pe site-ul nostru, scrieti-ne la office@carolyne.ro

DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.

De asemenea, numele magazinului online carolyne.ro.ui precum si insemnele grafice sunt proprietatea Carolyne Optim Services SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

CONCILIERE CLIENTI

Pentru o conciliere interna gratuita, scrieti-ne la e-mail office@carolyne.ro si va vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.

FORTA MAJORA

Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA. 

Contractul este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre Vanzator si Client se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de catre instantele judecatoresti romane competente din Bucuresti.

In cazul produselor resigilate, certificatul de garantie este emis de catre carolyne.ro, iar garantia nu acopera aceeasi perioada ca la un produs nou, sigilat. Perioada de garantie este specificata pentru fiecare produs resigilat in parte. Conditiile de utilizare, manipulare si transportare a unui produs resigilat sunt aceleasi cu cele de la produsele sigilate.

Product added to wishlist
Product added to compare.
Acest site foloseste cookies pentru a va oferi functionalitatea dorita. Navigand in continuare, sunteti de acord cu Politica de cookies si cu plasarea de cookies, cu scopul de a va oferi o experienta imbunatatita. Preferinte cookie-uri